Artikler

Frostskade på Stuehortensia

Stuehortensia er en god utplantingsplanter, men skal vi få glede av planten må vi passe på at den ikke blir skadd av frost tidlig på våren. Ønsker vi å plante ut tidlig, må vi kanskje dekke den eller ta planten inn når det varsles minusgrader


Plantekasser

Hvordan skal vi få plantene i blomsterkassene og amplene til å vokse godt gjennom hele sommeren?


Topptur på Pico do Arieiro. 1818 m.o.h.


Busker og tre med rødlige blad

Her er en liten samling av tre og busker med rødlige blad


Martagonlilje. lilium martagon

Martagonlilje er en gammel hageplante,men er fortsatt aktuell


Duft

Blomsterduft er et interessant tema som vi må se nærmere på. Her er mange spørsmål vi kan vurdere.


Sommerblomster

Når en snakker om sommerblomster, tenker en helst på ettårige planter. Dette er planter som normalt ikke kan overvintre ute hos oss. Kommer vi sørover finner vi de samme plantene som stauder eller flerårige.


Planting i grusbed

Vi ser stadig oftere at det plantes i bed som dekkes med grus. Grunnen til dette er vel ønske om mindre luking. Plantemetoden er mest brukt i skråninger og offentlige anlegg.


Stell av gravsteder

Det er vel få plasser vi legger så mye tanke og ønsker å få noe til vakkert som på gravstedene til de nærmeste. Hvor mye kan vi stelle på graven. Muligheter – tid – avstad. Dette må påvirke plantevalget.


Kanarifuru, Pinus canariensis

Jeg er fortsatt på Gran Canaria. Denne gangen er jeg opp mot de høyeste områdene. Mange har vel forundret seg over seg over de store furu-trærne som vokser opp mot fjelltoppene.